Stoomreiniging

Stoomreinigen is een techniek voor het reinigen van gevels, paden en andere oppervlakken waarbij stoom gebruikt wordt voor het reinigingsproces. Bij deze methode wordt er gerekend op een temperatuurschok. Het water wordt verhit tot een temperatuur van wel 160°C. De hete stoom wordt vervolgens op het te reinigen oppervlak gespoten onder lage druk. Het is een ideale techniek voor het schoonmaken van bijvoorbeeld gevels in metselwerk, zandsteen of andere zachtere materialen waarbij een hogedrukreiniging schade aan het te reinigen oppervlak zou kunnen veroorzaken.

hard water

Bij het reinigen onder stoom is er behalve heet water geen extra straalmiddel nodig. Op die manier is het dus ook een ecologische manier van reinigen, er komen geen chemische producten aan te pas. Het is puur dankzij de hitte dat de vervuiling loskomt van het oppervlak. Na de behandeling spuiten we alles nog een laatste keer schoon met proper water en wordt alle vuil uiteraard weggespoten van opritten, paden of parkings.

Gevel beschermen met hydrofuge

Voor een resultaat op lange termijn is het aangewezen om na een stoomreiniging de propere gevel nog eens extra te beschermen tegen vervuiling en vocht door te gaan impregneren of hydrofuge aan te brengen.

Interesse in een stoomreiniging? Reken op Aquadulci!

Ben je van plan om een stoomreiniging te laten uitvoeren en wil je graag je situatie in kaart laten brengen? Dan komen onze experts graag tot bij u voor een vrijblijvende analyse en een offerte op maat. Contacteer ons gerust voor een afspraak!

Vertrouw op de expertise van Aquadulci

Maak vrijblijvend een afspraak voor uw project