Onderhoud van waterverzachter

Een regelmatig onderhoud van uw waterverzachter is belangrijk om uw drinkwatersysteem op peil te houden. Daarom staat Aquadulci ook graag in voor het onderhoud van de door ons geplaatste toestellen.

Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud van al onze Viessmann waterverzachters, waarvoor we erkend technicus zijn. Ook wanneer u zouttabletten voor hard water wilt bestellen kunt u bij ons terecht.

viessmann-Aquahome-Compact-3

Een onderhoud van een waterontharder omvat:

  • Desinfecteren van het toestel
  • Reinigen van het mechanisme
  • Vervangen van filters indien nodig
  • Controle op de werking
  • Controle op de waterkwaliteit
  • Controle van het energieverbruik van het toestel
  • Juiste afstellen van de waterontharder

Een onderhoudsbeurt van uw waterverzachter omvat dus meer dan alleen maar kijken of de waterontharder nog goed werkt. We reinigen het toestel en stellen uw apparatuur weer correct in. Naast het vervangen van de filters verwijderen wij ook kalkafzetting in uw waterverzachter zodat hij zonder problemen blijft werken.

Hoe vaak moet een onderhoud gebeuren?

Er zijn geen bindende regels voor een onderhoud, daarom doen we ook geen onderhoudscontracten. Voor een optimaal rendement op lange termijn is een jaarlijkse onderhoudsbeurt voor uw waterverzachter wel aangewezen.

We zien vaak dat toestellen die lang niet onderhouden zijn op een zeker moment defect geraken, waardoor de herstelkost hoog kan oplopen of zelfs een nieuw toestel nodig is. Ons advies is dan ook om zeker niet te lang te wachten.

Onderhoud van uw waterontharder nodig? Neem contact op met Aquadulci

Is uw waterverzachter toe aan een onderhoudsbeurt? Dan komen onze experts graag tot bij u.
Contacteer ons gerust voor een afspraak!

Vertrouw op de waterexpertise van Aquadulci

Maak vrijblijvend afspraak voor uw waterverzachter.